Станивуковић: Спремни смо да одмах именујемо начелнике одјељења, предлажемо људе који већ раде те послове

Ј. Са.
Станивуковић: Спремни смо да одмах именујемо начелнике одјељења, предлажемо људе који већ раде те послове

БАЊАЛУКА – Спремни смо да именујемо начелнике одјељења у Градској управи одмах на ванредној сједници Скупштине града, која ће бити одржана сутра, ако то значи деблокаду Бањалуке. Наш приједлог је да људи, који већ три године раде свој посао, буду и постављени на та мјеста.

Рекао је то данас градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је одржао састанак са клубовима одборника у Скупштини града у вези са одржавањем сједнице Скупштине града. Каже да су на састанку били и представници вишечланих породица, представници јавних превозника и грађани који живе на територији насеља Куљани и Пријечан, који чекају да им буде плаћена замјена земљишта.

-Ако су странке окупљене око СНСД-а у Бањалуци искрене у ономе што говоре - да је и њихов циљ деблокада Бањалуке, имају прилику да то и покажу именовањем начелника одјељења који већ професионално обављају своје послове. Ово није појединачно питање за сваког грађанина, већ питање интереса града - рекао је Станивуковић.

Додаје да је „очигледно да је СНСД-у и њиховим коалиционим партнерима и даље циљ блокада Бањалуке, јер да није тако, не би условљавали рад Скупштине града избором њиховог начелника“.

- Нећемо с њима у коалицију и то што нуде, за нас је неприхватљиво - рекао је Станивуковић.

Како каже, јавност жели да зна многе ствари, с обзиром на то да им много тога није познато, а све због неодржавања сједница на којима треба да се доносе битне одлуке.

-Скупштинска већина, предвођена СНСД-ом, жели да има своје начелнике, што је једно политичко, а не суштинско питање. Ја ћу предложити вршиоце дужности начелника одјељења већ на ванредној сједници сутра, и то предложићу исте оне људе који су као овлаштени потписници радили тај посао уназад скоро три године. Одборници су ми рекли да је сутра ванредна сједница Скупштине Града, с обзиром на то да се предсједник Скупштине, Љубо Нинковић није одазвао овом састанку. Ипак, не знајући да ће бити ванредна сједница, ја сам одлуку о именовању в.д. начелника припремио. Стојим уз своје људе, начелнике, људе који су у протеклом периоду радили најтеже задатке – казао је он.

Поручио је како је "његова жеља од самог почетка да се смање политичке тензије и окупљања грађана, али да он мора да реагује како би Скупштина радила свој посао и усвајала битне одлуке за наш град".

-Морамо да разговарамо о одлукама које доносе приходе, попут ЕБРД-а, пројеката „Вода 2 и 3“, јавни превоз, школа у Ади и остала важна питања. Представници вишечланих породица рекли су нам да они чекају на плацеве, јер смо за њих припремили бесплатне плацеве и грађевинске дозволе, бесплатан прикључак за воду и канализацију, те бесплатан пројекат за кућу. То је око 60 хиљада КМ, ово припремамо и за младе брачне парове. Све то људи чекају, а све то чека Скупштину Града – истакао је он.

Додао је како су спремне и три битне тачке, које такође треба да буду усвојене и које треба да се нађу на наредним сједницама Скупштине Града, а које се тичу јавног превоза.

-Припремили смо три одлуке – одлуку о јавном превозу, студији јавног превоза, те финансије. Све то значи да ће око 55 хиљада грађана нашег града имати потпуно бесплатан јавни превоз.

Искористио је прилику да позове јавност да прате редовну сједницу Скупштине Града, која је заказана за четвртак, 6. јули.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана