Станивуковић: Сједницу о ребалансу ћу заказати ја, Нинковић само млатара пријавама

Јасмина Салопек
Станивуковић: Сједницу о ребалансу ћу заказати ја, Нинковић само млатара пријавама

БАЊАЛУКА – Једина могућност за исплате плата и других давања доношење ребаланса буџета града Бањалука. Пословник каже да је предсједник Скупштине града дужан да закаже сједницу, а ако неће ја ћу као подносилац иницијативе то да урадим. Рок када ја могу да закажем сједницу је Православна нова година и ја ћу то урадити.

Рекао је то градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић додавши да на рачуну има девет милиона КМ, али да нема оквира за исплате.

Нагласио је  да је Бањалука финансијски стабилна, али да је једина могућност за исплате плата и других давања доношење ребаланса буџета.

-То је процедурална ствар коју је потребно урадити. Боримо се да сједница Скуштине града буде чим прије, а до тада се активно бавимо проналаском рјешења за ове изазове настале неусвајањем ребаланса - истакао је Станивуковић.

Казао је да су средства за исплату плата радницима у Градској управи добро испланирана, уз одступање од само један одсто, које треба сада само ставити у равнотежне токове.

-Посљедице неодржавања сједнице Скупштине града на којој би усвојили ребаланс јесте да је тренутно угрожено око 11.000 суграђана, који чекају исплату субвенција и својих права. Упитан је јавни превоз и имаћемо састанак са превозницима - навео је он.

Позивао је руководство Скупштине града на заказивање сједнице, али, како каже, није било реакције, те нагласио да је у прошлој години било само шест сједница градског парламента, за разлику од претходних администација које су имале дупло више сједница током једне године.

Градоначеник се осврнуо и на данашње обраћање предсједника Скупштине града Љубе Нинковића оцијенивши да је изнио “низ клевета и пријетњи на рачун градоначелника и његових сарадника, те нетачних информација”.

-Једноставно Скупштина града не жели бити скупштина дијалога него је постала скупштина пријетњи и уцјена, врло тешких ријечи и овдје сваки аргумент губи на снази. Много лажи је изнесено. Тај човјек неспреман држи прес конференције. Ми смо имали једнократне уговоре о дјелу када је ријеч о Кочићевом збору и осталим активностина - објаснио је Станивуковић одговарајући Нинковићу, те је додао да ће доставити извод са рачуна.

-Они само шица и млатара кривичним пријавама и ја то „не доживљавам“. Знам да све то пада у воду - рекао је Станивуковић.

Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да се релокације у буџету могу радити до 31. јануара, те да се и ребаланс може радити након истека године.

-У праву је дозвољено све што није забрањено и молим их да кажу гдје пише да је забрањено радити ребаланс након истека године - рекао је он одговарајући на тврдње из Скупштине да се ребаланс за прошлу не може радити у текућој години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана