Станивуковић: Са дневног реда сједнице скинуте тачке важне за функционисање града

Јелена Танацковић
Станивуковић: Са дневног реда сједнице скинуте тачке важне за функционисање града

БАЊАЛУКА - Велики број тачака које доносе приходе за град, а требале су се наћи на сутрашњем засједању градског парламента, одбијене су на сједницама скупштинских комисија, што је онима који су то урадили и био циљ, рекао је на конференцији за новинаре градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Станивуковић је истакао „да велики дио одборника ради оно што су планирали, а то је да на сједницама комисија без јавности обарају тачке које би се требале наћи на дневном реду сутрашње сједнице“.

- Одбијене су тачке које се тичу регулационих планова, нерадне недјеље, ребаланса буџета... Ппоједине одлуке које су одбијене односе се на директне приходе, односно донијели би у буџет града девет милиона КМ

- казао је Станивуковић.

Устврдио је „да Градски одбор СНСД-а Бањалука наставља са системским уништавањем града“.

- Ова ситуација ће ескалирати, када су у питању грађевинске, али и друге фирме, односно радници који живе од ових плата. Овакве ствари се никада нису десиле све до избора мене за градоначелника Бањалуке - рекао је Станивуковић.

Позвао је предсједника Градског одбора СНСД-а да објасни зашто се  ова питања неће наћи на дневом реду сједнице.

- Одлука о нерадној недјељи је питање привреде, а не права. Погријешили су, а сутра неће да то признају. Ова одлука иде на дневни ред иако су они рекли да се о томе не расправља - рекао је Станивуковић.

Како каже, немају ни ријешено питање функционисање градског превоза у августу, јер већина инсистира да се средства дају из буџета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана