Станивуковић против наступа “Десингерице и Пљугице”

И.В.
Станивуковић против наступа “Десингерице и Пљугице”

БАЊАЛУКА-Бањалука не учествује у организацији и не подржава одржавање концерта извођача под називом “Десингерица и Пљугица”. Поручио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, осврћући се на најављени концерт, поручивши како непримјерене манифестације и догађаји дозволе од Града неће добити.

-У вези са тим издао сам наредбу свим нашим предузећима као и надлежним одјељењима да приликом добијања захтјева за давање у закуп јавне површине анализирају сам догађај и упознају се са садржајем истог који се планира изводити на јавним површинама на територији града Бањалука. Сходно томе, сви догађаји и манифестације које се оцијене као непримјерени неће добити дозволе Града – казао је он.

Поручио је како је дужност градске администрације да прате које се то вриједности пласирају дјеци, омладини и суграђанима.

Сличан сценарио се одиграо недавно и у Приједору, када је и градоначелник Слободан Јавор тражио хитно отказивање концерта поменуте музичке групе.

"Град Приједор није био упознат, нити се на било који начин може довести у везу са организовањем овог концерта у нашем граду", наведено је у саопштењу.

Дуо “Десингерица и Пљугица” требало је да наступи јуче , али је концерт који је био планиран за синоћ у Воденом парку "Аквана" одгођен због Дана жалости који је проглашен због трагедије у Градачцу.

На друштвеним мрежама Queen Estrade види се да је заказан наступ групе у Бањалуци, 23. августа у свадбеном салону "Болди" на Бањалучком сајму. 

Какав ће бити епилог приче остаје да видимо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана