Станивуковић предложио Биљану Чекић и Добрилу Кукољ за априлске награде

Срна
Станивуковић предложио Биљану Чекић и Добрилу Кукољ за априлске награде

Биљана Чекић, дјевојчица чија је улога у филму „Дара из Јасеновца“ дирнула многе, приједлог је градоначелника Драшка Станивуковића за награду Кључ Града.

Она је кроз ову улогу постала симбол истине о највећем стратишту српског народа од његовог постојања, и најмање што Град Бања Лука можe учинити како би одао почаст свима који су прошли јасеновачку голготу – рекао је градоначелник.

Награда највишег ранга заправо је и намијењена ономе, чије достигнуће превазилази границе Бање Луке, а ова прича, према ријечима градоначелника, обишла је свијет, преноси banjaluka.rs.ba.

Он је додао да је награда Биљани Чекић, заправо награда свим глумцима из Републике Српске, те да представља подстицај за рад на будућим филмским пројектима који су од великог значаја за наш народ.

Поред Биљане, градоначелник Станивуковић је за награду Плакета Града предложио Добрилу Кукољ, предсједницу Градског удружења логораша Другог свјетског рата.

Кукољ је уједно и једна од ријетких преживјелих логораша, која је страхоте јасеновачког логора преживјела као десетогодишња дјевојчица.

С обзиром на то да се 22. априла обиљежава и Дан пробоја логораша из Јасеновца, додјелом награда Биљани Чекић и Добрили Кукољ симболично одајемо почаст жртвама Јасеновца, те шаљемо поруку преживјелим логорашима и њиховим потомцима да ћемо заувијек чувати сјећање на њихово страдање и не дозволити да се икада понови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана