Станивуковић предао иницијативу за бесплатну легализацију

Срна
Станивуковић предао иницијативу за бесплатну легализацију

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић предао је данас Народној скупштини Републике Српске иницијативу за измјену Закона о легализацији, према којој би легализација стамбених објеката грађених до 2004. године била потпуно бесплатна, саопштено је из Градске управе.

Станивуковић је навео да је српски народ у страхотама рата, погрома, расијавања остао без огњишта у мјестима у којима је живио, те је долазио у разне градове широм Републике Српске, а највише у Бањалуку, гдје је данас 10.000 активних захтјева за легализацију, а са овом иницијативом и близу 15.000.

Он је истакао да је у та тешка времена народ градио куће и сналазио се како је знао и умио да се смјести.

"Званично не постоје те куће и власници не могу да их препишу дјеци или да на свој капитал дигну кредит, јер немају докумената", рекао је Станивуковић.

Он је нагласио да је ово најодговорнија национална политика коју град и Република Српска могу да спроведу и да легализација буде потпуно бесплатна.

Станивуковић је истакао да је град спреман да се одрекне тог прихода, јер је то, како је рекао, улагање у будућност, те да му улива оптимизам подршка Владе Републике Српске и других републичких институција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана