Станивуковић: Пред нама изазовни дани

К.Ш.
Станивуковић: Пред нама изазовни дани

Редукција се врши не да неко нема воде, него јер је то једини начин да сви у једном тренутку имају воду, казао је ово градоначелник Драшко Станивуковић, коментаришући актуелне изазове са редовним снабдијевањем воде у појединим мјесним заједницама.

- Редукција не значи да ми имамо воду па не желимо да је пустимо, него да се вода акумулира, да напунимо системе, да имамо воду и да је пустимо суграђанима - истакао је Станивуковић.

Поручио је како су у појединим мјестима постојали вишедеценијски проблеми, којих више нема те да ће бити ријешени сви они изазови са којима се градска администрација суочава сада.

Нагласио је и то како овај проблем постоји већ неколико година те да градска администрација планира да уложи 12 милиона КМ да би урадили потпуно нови систем.

- План нам је да уложимо 12 милиона КМ и цијели систем који води ка Туњицама замијенимо једним новим системом, који може да поднесе овако велике суше - додао је он.

Станивуковић је истакао да су пред нама изазовни дани, али да град и “Водовод” улажу максималне напоре да сваки становник има воду.

- У наредних од пет до седам дана је изазов, али успјећемо да обезбиједимо да цијели доњи дио Драгочаја и Куљани имају воду. Што се тиче поткозарских села и висинских дијелова Рамића и висинске зоне Драгочаја, ту можемо да радимо један систем, а то је да у 24 часа сви имају воду 12 сати. Улажемо максималне напоре, дајемо све од себе, имамо најбољу намјеру да сви имамо воду. Међутим, овдје се ради о погрешним стварима које су урађене прије 10, 15 година. Морамо радити нови систем и мораћемо уложити велике напоре - истакао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана