Станивуковић позвао руководство Скупштине града да откажу сутрашњу сједницу

ГС
Станивуковић позвао руководство Скупштине града да откажу сутрашњу сједницу

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић затражио је да ванредна сједница градског парламента, која је заказана за сутра, буде помјерена за други дан, јер се сутра, каже, прославља Дан српског јединства, додајући да није вријеме за политичке расправе.

Истакао је да ће подржати Дом здравља, али под условом да се подрже субвенције за превоз пензионера, дјеце из вишечланих породица и ЗИБЛ-а.

- На сутрашњу сједницу званично не могу да дођем јер сам раније добио позив да будем на другом догађају у Нишу. Хајде да сутра празнујемо и будемо сви јединствени на овај празник, а субота, недјеља, понедјељак да буду политичке теме. Хајде да ријешимо проблем вишечланих породица, пензионера, проблем ДЕПОТ-а и ЗИБЛА- хајде да спасимо за нас два важна предузећа - рекао је Станивуковић.

Предсједник градског парламента Љубо Нинковић, каже да ће ванредна сједница бити одржана сутра у 10 часова и да није истина да скупштинска већина не подржава ЗИБЛ, али и да је један од приоритета именовање директора Дома здравља.

- Потпуна неистина да имамо било шта против тачака изузев садржаја који морамо да анализирамо и видимо шта су то намјере градоначелника и на који начин жели да управља градом и да ли то заслужује подршку. 500.000 КМ смо дали на 700.000 КМ да би помогли ЗИБЛ, погледајте колико лажи се износи да смо ми против, да не желимо да помогнемо ЗИБЛ-у - нагласио је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана