Станивуковић позвао матуранте да се пријаве у Дому омладине за исплату новца

ГС
Станивуковић позвао матуранте да се пријаве у Дому омладине за исплату новца

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је данас да ће наћи начина да исплате новац матурантима те да ће Град Бањалука исплатити новац сваком матуранту, без обзира на то да ли иде у приватну или јавну средњу школу.

– Када смо рекли да желимо отплатити трошлове матурске вечери нисмо мислили на одијела, хаљине и штикле већ прославу матурске вечери у угоститељском објекту са музиком и сликањем. Договорили смо да сваком матуранту исплатимо по 80 КМ, док пар школа које плаћају ту прославу 90 или 95 КМ, тим матурантима ћемо исплатити по 95 КМ  – појаснио је Станивуковић, преноси Српскаинфо.

Он је истакао да је град Бањалука за ове намјене издвојио 200.000 КМ и то за 2.300 матураната из града Бањалуке и општина из којих поједини ученици средњих школа долазе.

На питање одакле новац за то, Станивуковић је истакао да град у буџету има новац за те намјене.

– Имамо ставку за једнократна давања и са те ставке ћемо дати новац-  рекао је Станивуковић.

Он је појаснио да је са сарадницима био на састанку са представницима Актива директора средњих школа регије Бањалука на који је дошао и предсједник скупштине града Бањалука са инспектором који је постављао низ неугодних питања попут одакле граду новац, како ће га исплатити и зашто.

– Поједини директори рекли да је то милостиња коју не желе поједини родитељи и матуранти. Онда је изашао (предсједник Градскоог одбора СНСД-а) Владо Ђајић и рекао да је то злоупотреба података и да од тога нема ништа. Након тога смо добили допис директора средњих школа да се плаше дати те податке – истакао је Станивуковић.

Станивуковић је истакао да су директори двије школе, мимо Актива директора, послали спискове за своје школе, али није рекао о којим школама је ријеч.

Станивуковић је рекао да град неће одустати од намјере да помогне матурантима те је позвао све матуранте и њихове родитеље да се сами пријаве за новчану помоћ. Он је појаснио да то могу да учине од четвртка у Дому омладине у Бањалуци.

– Позивамо све матуранте, већина их је пунољетна, да од четвртка дођу у Дом омладине и пријаве се. То могу учинити радним даном од девет до 18 часова, а викендом од 11 до 16 часова. Дакле, сад од овог четвртка до следећег четвртка могу да се пријаве – поручио је Станивуковић.

Он је додао да матуранти требају да дају своје име и презиме, те донесу свједочанство као доказ да матурирају, мада град има те податке.

Ђајић је прије неколико дана рекао да подржава све активности гдје се даје подршка младим људима, али да је стварно скандалозно да неко тражи податке матураната.

Ђајић је истакао да "не зна ни из којих ставки ће се дати новац, нити из којег дијела буџета".

- Огорчен сам као љекар на чињеницу, коју сам видио неко вече на телевизији, да се подаци наших пацијената који су прележали ковид налазе у Градском одбору ПДП-а, да су они те податке однијели у партију и то злоупотријебили. И ми треба таквим људима да дамо податке своје дјеце, жиро рачун, адресу и број телефона - рекао је Ђајић.

Он је апеловао на родитеље да добро размисле.

- Да виде шта ће се урадити и смијемо ли таквим људима дати податке своје дјеце - поручио је Ђајић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана