Станивуковић повукао одлуке о продужењу додјеле пословних простора

ГС
Foto: A. Чавић

БАЊАЛУКА - Са дневног реда данашњег засједања Скупштине града градоначелник Драшко Станивуковић је повукао три тачке које се односе на продужење закупа пословних простора под посебним условима републичким институцијама.

У питању су биле одлуке о продужењу додјеле пословних простора Републичком заводу за статистику, Комисији за жалбе РС и Водама Српске, преноси портал Српскаинфо.

Ова одлука је услиједила након дискусије одборника ПДП-а Драгана Милановића и Ивана Бегића који су рекли да би Град требао промјенити политику којом додјељује ове просторе под посебним условима.

Казали су да нису у питању хуманитарна или друга удружења већ републичке институције које имају буджете те да они могу плаћати закуп по комерцијалним цијенама.

Станивуковић је рекао да треба размислити коме треба таква помоћ, а коме не.

– Повући ћемо ове одлуке, размислићемо и консултиваћемо се са надлежним одјељењем за локални економски развој те одборницима – казао је Станивуковић.
Одборник Уједињене Српске Невен Станић је на данашњем засједању Скупштине града питао градоначелника Станивуковића када ће Бањалука добити градску болницу, које је било једно од изборних обећања градоначелника.

То је изазвало дискусију на релацији Станић, Станивуковић а умјешали су се и одборници Иван Бегић и СНСД-ов Срђан Амиџић .

Станић је рекао да ће упутити и писмено питања те да за 15 дана очекује одговор.

– Када ће бити изграђена градска болница пошто је то градоначелник обећао и посто је све то звучало као да је све спремно. Ви сте најавили да је пројекат спреман и интересује ме како иде обезбјеђење средстава- казао је Станић.

Умјесто градоначелника прво је на то питање Станића одговорио Бегић који је рекао да је то пројекат ПДП-а,  а не градоначелника.

– Требате се нама обратити па да видимо да ли ћемо вас примити- рекао је Бегић.

На то Станић је поручио Бегићу да још није чуо да једна партија прави болницу и питао откуд им новац за то.

Након тога се за ријеч јавио Станивуковић који је рекао да је о болници говорио као о насушној потреби и да ће бити дефинисана локација новим Урбанистичким планом.

– За градњу болнице потребна подршка Владе РС и велика је разлика између идејног рјешења и пројектне документације за који треба око пола милиона КМ и времена – казао је Станивуковић који је поручио Станићу да од препуцавања неће нема користи.

На то је Амиџић који је констовао да никада није чуо дужи одговор за нешто што неће бити реализовано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана