Почиње изградња моста у бањалучком насељу Чесма, радови вриједни 6,6 милиона КМ

ГС
Почиње изградња моста у бањалучком насељу Чесма, радови вриједни 6,6 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Дугоочекивана изградња моста у бањалучком насељу Чесма требало би да почне током овог мјесеца.

- Изградња моста у бањалучком насељу Чесма очекује се да почне до краја октобра, а укупна вриједност радова је око 6,6 милиона КМ - рекао је данас Срни вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић.

Кострешевић је навео да је то укупна вриједност радова на интегралном нивоу са ПДВ-ом и да се односи на пројекат у цјелини.

Он је рекао да су "Путеви Српске", као инвеститор, данас послали уговор на преглед и потпис представнику конзорцијума "Мркоњић путевима", те да се очекује увођење извођача у посао до краја мјесеца.

Кострешевић очекује да упоредо са извођењем радова град Бањалука приступи даљим корацима рјешавања имовинско-правних односа.

-Уговор обухвата радове у цијелини, комплетан пројекат, тако да не очекујемо застој или неки вид проблематике по основу самог извођења радова - закључио је Кострешевић.

Из Градске управе Бањалука данас је саопштено да је град предузео све из своје надлежности да би мјештани Чесме послије осам година чекања добили мост, који је од великог значаја за становнике тог дијела града, али и цијеле Бањалуке.
 

-Радосне вијести овог понедјељка у вези са градњом моста у Чесми! Извођач је коначно изабран, све препреке су отклоњене, слиједи потписивање уговора, а затим у октобру и градња моста који ће спојити двије обале, два важна насеља – Кумсале и Чесму – поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Мјештани Чесме након осам година чекања требали би да добију мост, који је од великог значаја за грађане тог дијела града, али и цијеле Бањалуке. Ријешени су имовинско-правни односи, сва пројектна документација, идејно рјешење и још у априлу ове године добијена је грађевинска дозвола за мост.

-Укупно је из буџета Града издвојено око 1,5 милиона КМ за потребну документацију, те за рјешавање имовинско-правних односа.

Чекало се само да предузеће „Путеви Републике Српске“ оконча процедуру јавне набавке за избор извођача радова – кажу у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана