Станивуковић открио услов за договор са „Аутопревозом”

Јана Кезић
Foto: A. Чавић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је казао да не жели да иде у договоре са предузећем „Аутопревоз“ без Скупштине града.

Он је предложио да у петак буде одржан састанак како би било ријешено питање Старе аутобске станице те околних парцела, око којих се споре Град Бањалука и “Аутопревоз”.

Састанку би требали би присуствовати и представници свих политичких партија из Скупштине града те  „Аутопревоза“ како би се постигао компромис.

- Требамо донијети заједнички став о том питању зато што је у питању имоивна града и зато желим да се одржи заједнички састанак.

Судском пресудом је речено да паркинг Старе аутобуске станице није наш, то је готово.  Ми бранимо Видовданску улицу,  Музеј савремене умјетности и споменик 12 беба. Они позивају на састанак на који се не би одазвао сам. Предлажем да у петка у кабинету градоначелника одржимо састанак у 12 часова и да нађемо рјешење. Према писму које нам је стигло, у том предузећу одустају од дијела Видовданске улицр,  музеја и споменика 12 беба, а да се око накнаде може преговарати - казао је Станивуковић.

Каже да ће до наредне деложације Града са локације Старе аутобуске станице највјероватније поново доћи у току овог мјесеца те да он то жели избјећи.

Није добио одговор присутних одборника на овај приједлог.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић је истакао да нису водили разговор о проблему случаја „Аутопревоз“.

- Ми нисмо били за то да градоначелник скаче са ватрогасних кола, нити нас је звао тада, а сада нас зове када је упрскао све - рекао је он те додао да ће се консултовати о даљим корацима.

"Аутопревоз" је два пута покушао да преузме имовину Старе аутобуске станице, али у томе није успио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана