Станивуковић: Оштрије мјере не треба доносити изоловано

Срна
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, рекао је данас на сједници Градског штаба за ванредне ситуације Бањалука да је епидемиолошка ситуација неповољна, а наредна сједница Градског штаба ће бити одржана у петак.

"Данас смо донијели закључак да када је ријеч о пооштравању да их не треба доносити изоловано. Приједлог је да сједницама Републичког штаба присуствује и директорица Дома здравља Бањалука", рекао Станивуковић.

Додао је да треба додатно размислити о обавезном PCR тесту на границама, те апеловао да се сагледа ситуација на граничним прелазима.

"Желимо да ако Републички штаб одлучи да Бањалука уведе неке мјере, то прате и друге локалне заједнице, да не дође до прелијевања заразе", рекао Станивуковић.

Истакао је да Бањалука улази у процес вакцинације, те да је потребно одредити додатни простор за вакцинацију.

"Отворићемо још један број за пријављивање грађана за вакцинацију. Порука из Института је да се школе затварају задње, имамо погоршање епидемиолошке ситуације у средњим школама", истакао је Станивуковић.

"У овом тренутку Бањалука остаје на свим досадашњим мјерама. Имамо проблем с тржним центрима, гдје свакодневно долазе аутобусима грађани из других градова. Појачано ће радити градска инспекција и комунална полиција на контролисању поштовања мјера", рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана