Станивуковић: Одлука о стопи пореза политичко, а не економско питање

ГС
Станивуковић: Одлука о стопи пореза политичко, а не економско питање

БАЊАЛУКА - Након што је скупштинска већина предложила да се пролонгира усвајање Одлуке о утврђивању стопе пореза на непокретности, градоначелник Бање Луке, Драшко Станивуковић рекао је да неће повући ову Одлуку и да није за то да се о томе отвара нека шира расправа јер је то питање егзактно и прецизно.

-Истичу сви рокови и ниједан други град не иде у смањење ове стопе. Ако бих ја повукао ту тачку, неко би рекао да је градоначелник одговоран. А ако питате моје сараднике и мене ово треба данас да се усвоји – казао је он.

Усвајање ове одлуке у било којем смањењу стопе, како је казао, иде на штету буџета Бање Луке, ускраћивање подршке Дому здравља, бесплатних уџбеника, инфраструктурних објеката и других важних политика.

-То је банализовање једног важног питања. Нажалост, ово није економско већ политичко питање јер од овакве врсте смањења које они предлажу изузетно мали број људи имао користи, а Град има велике користи и приход. Дакле, одричете се великог буџетског прихода ради малог броја људи који већ имају сасвим довољно средстава – истакао је Станивуковић.

Поновио је да је ово политичко питање.

-Они вам дају понуду која је у потпуности неприхватљива за било кога, а као градоначелник сам одговоран за цијели град, и онда стварају могућност за неке преговоре. Јер да мисле да је ово економски добро, данас би то било и усвојено. Да је добро било би усвојено у посљедњих пет година – казао је он.

Нагласио је да је за то да се сарађује око важних питања и тема.

-Отворен сам за амандмане на приједлог буџета, чули смо дискусије и мислим да је то максимално колико ја као градоначелник могу да идем. Све друго, а видим у којем то правцу иде, нисам спреман да учиним. Посебно ми се не допада то што кажу ако се нешто не уради рушићемо све што ви кажете. Користити термин да ће срушити све што предложимо зато што неко не пристане на нешто, свакако је погубно. Те термине смо чули од шефа Клуба одборника СНСД и њиховог одборника Зорана Поповића – навео је Станивуковић.

Према његовим ријечима, рушити оно што није добро – он ће први, али рушити све што се предложи, како је рекао – није прихватљиво и то је трговина против које се политички бори.

Градоначелник је рекао да ће одборници ПДП-а гласати против закључка који је предложио предсједник Скупштине града, Младен Илић о пролонгирању усвајања ове тачке, истичући да то значи чекање и пробијање одређених рокова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана