Станивуковић: Одгођена петиција за смјену Нинковића

ГС
Станивуковић: Одгођена петиција за смјену Нинковића

БАЊАЛУКА - Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, рекао је да је одгођена петиција за смјену предсједника Скупштине града Бањалука Љубе Нинковића.

Станивуковић је рекао да је још једном добио потврду од Нинковића да ће ове седмице бити одржана сједница Колегијума за редовну сједницу Скупштине Града, која би требала да се деси до краја августа.

"Стављајући интересе Града изнад било чега другога, дио активности везано за потписивање петиције за смјену предсједника Скупштине смо пролонгирали и исказали спремност на враћање просторија, како бисмо добили пријеко потребну динамику у раду Скупштине Града", објаснио је Станивуковић.

Додаје да је рад увијек испред свега, а у оним тренуцима када је он недостајао, тада смо, како каже, увијек били спремни на разне видове борбе, како бисмо другу страну натјерали на рад и извршавање њихових обавеза и дужности.

Нинковић је истакао за „Независне новине” да он не може бити смијењен на овакав начин.

"Орган који ме је изабрао, може ме и смијенити. Ово је само још једна његова лудост", казао је Нинковић.

Додаје да је разговарао са одборницима те, чим буде више њих у Бањалуци, односно када буде испињен кворум, одржаће се и Сједница.

"Она ће највјероватноје бити одржана у другој половини августа. Што се тиче колегијума, он ће бити одржан, у наредним данима ове седмице”, рекао је он и додао да не зна када ће му бити враћена канцеларија,преносе Независне.

Подсјећамо, Станивуковић је раније рекао да ће од данас кренути са петицијом о смјени Љубе Нинковића, те је позвао све грађане да дођу у 12 часова у његову канцеларију гдје ће бити постављена његова слика, како би сјели за његов сто и потписали петицију. У палну су били и штандови који су требали да буду постављени у многобројним мјесним заједницама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана