Станивуковић обрадовао суграђане бесплатним грађевинским дозволама

М. В.
Станивуковић обрадовао суграђане бесплатним грађевинским дозволама

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је јуче бесплатне грађевинске дозволе у оквиру нове олакшице коју је град обезбиједио за суграђане.

- Бесплатна грађевинска дозвола за нас је једна од најодговорнијих националних политика, уз бесплатну легализацију објеката, уз бесплатне уџбенике, на крају све оно што радимо и директну подршку коју дајемо нашим Бањалучанима. Када чујете да неко остаје овдје и рјешава на тај начин стамбено питање и да је то превага да не оде, него да овдје остане, апсолутно сам сигуран да смо урадили једну исправну ствар - казао је градоначелник.

Према његовим ријечима, да је ово исправна одлука потврђује и чињеница да градска администрација за три мјесеца, од када даје ове олакшице, има издатих грађевинских дозвола колико за цијелу годину.

- То значи више кућа, односно породичних домова. Тамо гдје су породични домови, тамо је дјечија граја, тамо је љубав и то је живот - казао је он.

Да је ово велика финансијска подршка за породице потврдио је и Душко Тривић који је добио олакшицу.

- За ову дозволу требало је да издвојимо око 12.000 КМ, а сада ће та средства да нам остану за неке друге сврхе. Највише ме радује то што ће мој син и будућа снаха остати овдје и ова подршка града је превагнула у доношењу те одлуке. Радоваће ће ме и да и код других младих то превагне и да остану овдје, јер останак овдје ми је највећи дар - казао је Тривић.

Дозволу је добио и Мирко Марковић, који је истакао да су све ове мјере које је предузела градска администрација много значајне за грађане. 

До сада је издато око 40 бесплатних грађевинских дозвола, у укупном износу од око 250.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана