Станивуковић о снабдијевању водом: Ријешена готово сва жаришта

К. Ш.
Станивуковић о снабдијевању водом: Ријешена готово сва жаришта

БАЊАЛУКА - Са водоводних система које смо наново изградили, из тих дијелова Бањалуке за ових седам-осам дана суше нисмо имали ниједан телефонски позив.

 

Када узмете примјер Доњих Кола, Соколовца, Рекавица, Јагара, Бронзаног Мајдана или Славићке, раније од маја до јула од 30 до 50 дана готово никако није било воде. Казао је ово градоначелник Драшко Станивуковић говорећи о актуелној ситуацији у вези са снабдијевањем водом. Он је истакао да су готово сва жаришта ријешена и у пројекте водоснабдијевања уложено око 35 милиона КМ.

- Слиједи нам изградња система ка Туњицама један и два, као и изградња хидрауличког модела који би могао прецизно рећи која количина воде је потребна за овај нови систем. Када завршимо ревизију пројекта, идемо у набавку и изградњу тог хидрауличког модела, чиме ћемо ријешити изазов са водоснабдијевањем и у том дијелу Бањалуке - истакао је Станивуковић.

Подсјећамо, градоначелник је у суботу обишао Фабрику воде у Новоселији и том приликом нагласио да је у 54 мјесне заједнице водоснабдијевање уредно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана