Станивуковић о новим саобраћајницама: Биће нових трака, психолози рекли да је потребна рутина!

Јана Кезић
Станивуковић о новим саобраћајницама: Биће нових трака, психолози рекли да је потребна рутина!

У бањалучкој Улици Вука Караџића од Народне скупштине Републике Српске праве се четири траке, умјесто двије колико их је до сада било, рекао је данас градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић.

Станивуковић је истакао да је само исцртавање једносмјерне саобраћајнице било један посто од онога што планирају урадити.

- Саобраћајна револуција је почела и наставља се. Шта се сада ради? Од Алеје Светог Саве и Улице Вука Караџића сада правимо алеју са четири траке. Од постојеће двије траке, сада ће бити четири нове траке. Кључна жила кукавица која спаја источни и западни транзит, најпрометнија авенија и алеја ће добити нову димензију и једну нову ширину – истакао је Станивуковић.

Овим интервенцијама у саобраћају, од потеза Народне скупштине РС до главне зграде м:тел и Медицинске електронике, Станивуковић каже да ће у тим потезима доћи до помјерања ивичњака и проширивања саобраћајних трака на начин да ниједно дрво, зеленило, гранчица неће бити угрожена.

- План је да радови буду готови до недјеље навече како би све до понеђељка било пуштено, али то све зависи од самог времена које нам нажалост не иде у прилог – рекао је он.

Подсјећамо, једносмјерни саобраћај уведен је у понедјељак у самом центру Бањалуке.

- Овим интервенцијама у саобраћају, код потеза Скуштине РС ка згради М:тела доћи ће до помијерања и измјештања ивичњака, те просиривања саобраћајних трака,на нацин да није дрво и ништа неће бити угрожено - рекао је Станивуковић.

Кружни ток код цркве Свете тројице, како каже, једна трака води до позориста, а сада це бити двије траке.

Станивуковић је истакао је да су радови данас почели, а ако вријеме послужи план је да до понеђељка све буде готово и профункционише.

- Чујемо да се прича да су неке линије вец избрисане. Свјесни смо тога и договорили смо три нова премазивање у наредном периоду. Радили смо по киши и нисмо имали додатно вријеме - казао је Станивуковић.

Он је грађане позвао је на стрпљење.

- Ово су све храбри потези и позивамо све људе на стрпљење док се сви радови не заврсе – поручио је градоначелник Бањалуке, додајући да су „психолози рекли да је за нови режим потребно да се стекне рутина и навика“.

Истакао је да ће радови на кружном току код "Екватора" бити завршени за десет дана и додао да нису добили никакав допис, те се ради о суманутој политици, а у кабинет Градоначелника дошла је и крим полиција.

Како он каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града, је покренуо поступак улидања грађевинске дозволе.

- Он, који би се требао борити за град и да имамо грађевинску дозволу, покреће ревизију, оцјену уставности и законитости, односно поступак да се нама одузме правоснажна грађевинска дозвола - рекао је он. Додао је да Нинковиц има мјесечну плату од града 5.000 КМ и живи на грбачи грађана, а не бори се за грађане.

- Ми радове настављамо и ми ћемо радове завршити - рекао је он, те додао да нису добили допис, те да имају правоснажну грађевинску дозволу по којој поступају.

Радови се како каже одвијају несметано.

- Јутрос је ненајављено дошла криминалистичка полиција, те тражила документацију о изградњи кружног тока код Екватора, ја сам се само грохотом насмијао јер радимо све по пропису, али ово нам је дало додатну мотивацију за даљим радом - рекао је Станивуковић.

Додаје да раде поштено те да су дали документацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана