Станивуковић: Немамо ребаланс иако смо га добили

Ј. К.
Станивуковић: Немамо ребаланс иако смо га добили

БАЊАЛУКА - Наредна, 19. сједница Скупштине града биће одржана 29. децембра са почетком у девет часова, а на дневном реду су приједлози ребаланса за 2022. и буџета за 2023. годину, одлучио је Колегијум Скупштине.

Потпредсједник Скупштине града Саша Чудић казао је да одборнике очекује разматрање најважнијих питања, међу којима су приједлози ребаланса за ову и буџета за наредну годину.

Градоначелник Драшко Станивуковић затражио је да се о ребалансу расправља на ванредној сједници како би било више времена да се новац распореди с обзиром на то да је крај године.

- Пристали су да се расправља о ребалансу буџета дан пред викенд. Хипотетички гледано, када би једногласно усвојили овакав ребаланс, не бисмо стигли потрошити та средства тај дан, што значи да ребаланса нема - казао је градоначелник.

Његов услов, како је казао, био је да ребаланс мора ићи на ванредну сједницу пар дана прије Нове године.

- Ако имате 20 милиона, од чега дио треба да дате Центру за социјални рад да би се исплатила средства за помоћ и угрожене, да бисте помогли установе, предузећа, да бисте били подршка за изградњу тениског терена за долазак Ђоковића, вама треба минимално неколико радних дана да то урадите. Ребаланс који, и ако се усвоји у четвртак, у петак ступа на снагу, није никакав договор. Немамо ребаланс иако смо га добили - поручио је градоначелник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана