Станивуковић: Нема разлога да поднесем оставку, нек траже мој опозив

Ј. Т.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Дужност градоначелника је да честита свима који су постали чланови савјета мјесних заједница у највећој излазности до сада, а у таквој конкуренцији привилегија је бити дио тог посла, казао је на данашњој конференцији за новинаре градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

- Радујем се будућој сарадњи, а ово је показатељ да су грађани заинтересовани за савјете мјесних заједница. Важно је рећи да очекујем да ће ти људи сарађивати са органима града без обзира одакле долазили и које странке - рекао је Станивуковић.

Истакао је да без обзира ко је побиједио, град Бањалука ће се посветити раду и наставиће да улаже у сваку мјесну заједницу.

На питање о оставци, коју је тражио предсједник Градског одбора СНСД Владо Ђајић, Станивуковић каже да су они имали већину у Скупштини и били доминантни и када је побиједио.

- Уколико Скупштина града искаже жељу да се на њихов захтјев убаци на дневни ред опозива градоначелника, то ће се и остварити. Ја нудим опцију преко скупштинске већине, пркосно их изазивам и позивам да тамо ријеше све и доживјеће дебакл - нагласио је Станивуковић.

Додао је да неће бити ниједне процедуралне препреке уколико искажу ову жељу.

- Постоји дио људи или већински у СНСД који вјерује да је ово показатељ да ја више немам подршку у Бањалуци. Да ставимо у дневни ред па да идемо у трку - нагласио је Станивуковић.

Истакао је да је као градоначелник побиједио у 43 мјесне заједнице, а као ПДП у њих 14, што значи да је инфраструктура странке појачала.

Предсједница Градске изборне комисије Нада Батинар рекла је да је у складу са изборним процедуром у 56 мјесних заједница било довољно да се избори одрже док ће се процедура поновити у насељу Шимићи.

- У свим 57 мјесних заједница од 190.296 бираца изашло је укупно 44.003, највећа излазност је била у Љубачеву, а најмања излазност у Српским Топлицама - истакла је Батинар.

ГИК је запримио један приговор који је јутрос повучен.

- Ми смо као тим одреаговали и отклонили све проблеме који су били - рекла је Батинар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана