Станивуковић: Нема новца за пјеваче за Нову годину и обиљежавање 9. јануара

J.К.
Станивуковић: Нема новца за пјеваче за Нову годину и обиљежавање 9. јануара

БАЊАЛУКА - Одборници скупштинске већине предложиће велики број амандмана на ребаланс буџета за 2022. годину, у износу од 15,5 милиона КМ, што је дупло више у односу на прошлогодишње амандмане, казао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, на данашњој конференцији за новинаре.

-Велики број амандмана скупштинске већине до сада је највећи напад на буџет и финансије Града.  Скупштинска већина предвођена СНСД-ом ишла је до те мјере да ниједан мањи пројекат нису подржали. Ови њихови амандмани на буџет су одраз личног анимозитета према мени и Бањалуци - рекао је Станивуковић.

На овај начин, како је казао, Градски олимпијски базен и “Аквана”, могу да постоје само до 31. децембра. Како каже, скупштинска већина направила је преседан и скинула износ за горива неопходно за функционисање Цивилне заштите и Ватрогасне бригаде, и то 125.000 КМ и уз то 10.000 КМ у наредној години.

- Пројекти, који је кандидовала Градска управа, као што су видиковац на Бањ брду, урбане тржнице и још много, скинути су - рекао је Станивуковић. Додаје да је скупштинска већина скинула и средства за обиљежавање Нове године и 9. јануара, али и других манифестација.

- Не интересује их ниједан приход града. Порези на непокретност смањени су на минимум, као да то Бањалуци не треба. Милион је скинут за одржавање хигијене, а ставили су новац гдје су директори њихов кадар. Према њима - шта ће нам видиковац на Бањ брду, коме требају урбане тржнице, шеталиште у Чесми, подземни контејнери... Немамо новац да платимо пјеваче за Нову годину и обиљежавање 9. Јануара - рекао је Станивуковић.

Додао је да сваки градоначелник, осим њега, има реалокације у буџету.

- Паре из ребаланса у износу од 2,3 милиона КМ пребацују за мост у Доцу, а који пропадају јер се морају искористити до 31. децембра. Опет паре дају републичким установама. Ови амандмани су три пута гори у односу на оне претходне - рекао је Станивуковић.

Дадао је да му једино преостаје да све одборнике позове на разговор сутра ујутру у девет часова.

- То је једина могућност да се покуша пронаћи рјешење. Користим посљедњу прилику до четвртка, “дана Д”. Могу да позовемо на дан сједнице ватрогасце, раднике ГОБ и “Акване” да дођу на протест испред Градске управе - рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана