Станивуковић: Нећу бити мандатар, ПДП зрео за реформе

Маријана Миљић Бјеловук
Станивуковић: Нећу бити мандатар, ПДП зрео за реформе

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да неће бити мандатар за састав нове Владе Рeпублике Српске.

- Био сам на два протеста опозиције. Појавиле су се многе шпекулације. Остајем тамо гдје јесам. Не идем нигдје. Мандатар нисам и нећу бити - рекао је Станивуковић и додао да опозиција треба да се прегрупише и настави даљу борбу.

- Прелази онај ко изгуби, а ја нисам изгубио. Довољно сам сазрео да не скачем на сваку изговорену ријеч и не коментаришем. Моји резултати показују колико вриједим - рекао је Станивуковић. 

На питање да ли остаје у ПДП-у или ће евентуално основати своју политичку партију, Станивуковић је рекао да остаје у ПДП-у и да никоме то не треба да доказује.

Станивуковић, који је и потпредсједник ПДП-а, рекао је да сви руководиоци те странке као и он сам треба да поднесу оставке.

- Странка је зрела за реформе. То треба урадити у овој години. Имаћемо сједницу Предсједништва идуће седмице и вјерујем да ћемо до краја године добити један снажнији ПДП и спремити се за изборе 2024. односно оне 2026. године - навео је Станивуковић.

Бањалука финансијски и економски стабилна

Градоначелник Бањалуке  рекао је да је град Бањалука стабилна економски и финансијски и свим другим областима.

- Дали смо све капацитете да Бањалука доживи стабилност и сигурност. Нема краткорочних задужења. Сервисирање све обавезе на вријеме. Бањалука у посљедних 15 година биљежи највећи суфицит у износу од 27 милиона марака - рекао је Станивуковић и додао да град на Врбасу биљежи и највећи број туриста.

Нагласио је да дају највећу подршку образовном систему и изградњи школа.

- Сутра почиње и градња моста у Чесми. Реализује многе инвестиције и у сектору водоснабдијјевања. Све то вријеме имали смо опструкције Скупштине града али је изостала подршка републичких институција - навео је Станивуковић и захвалио се грађанима који су му дали подршку на одржаним поштом изборима. Подвукао је да је Република Српска до сада имала два ребаланс буџета, а град Бањалука ниједан.

- Бањалука је разгледница Српске. Важно је да се Бањалука гради, а не да се опструише - навео је Станивуковић и дода да по хитном поступку треба расправљати о ребаланс буџета и доносе њу буџета за идућу годину.

- Позивам све лидере странака у Народној скупштини да разговарамо и видимо гдје је то проблем у вези са ребалансом буџета града Бањалука. Надам се да им је стало до тога да се Бањалука развија - навео је Станивуковић и додао да ако се буде и даље наставила блокада да ће почети са политичком борбом на демократски начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана