Станивуковић: Не шљивим Ђајићеве ултиматуме

ГС
Станивуковић: Не шљивим Ђајићеве ултиматуме

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је, коментаришући захтјев предсједника бањалучког Градског одбора СНСД-а Владе Ђајића за хитну исплату накнада за породиље и здравствене раднике, “да не шљиви његове ултиматуме“.

Додао је да са овим не каже да неће бити исплаћене накнаде здравственим радницима и породиљама, те да ће то бити разматрано, преносе „Независне“.

-Ђајић нека се позабави функционисањем Универзитетског клиничког центра Републике Српске и дугом ове установе од 80 милиона КМ, те кашњењем доприноса према радницима. У Градској управи ништа не касни и сви доприноси за раднице су исплаћени - рекао је Станивуковић.

Ђајић, који је генерални директор УКЦ-а Српске, истакао је да тражи исплату по 500 КМ свим здравственим радницима и породиљама из Бањалуке.

-Ову одлуку донијела је Скупштина града Бањалука, те је то право, али и потреба и породиља и здравствених радника, који су заслужили овакву накнаду. Одлуку је потврдио и Уставни суд Републике Српске. Не трпимо одгађање и нећемо га дозволити - поручио је Ђајић.

Станивуковић је на конференцији за новинаре рекао да је од почетка његовог мандата Скупштина града Бањалука све добре приједлоге одбила, те их набројао.

-Све су одбили. Од почетка и усвајања буџета, па до именовања мог замјеника, па одбијање градње великог градског парка и тако даље - казао је Станивуковић.

Истакао је да 40 милиона КМ стоји на рачуну града јер Скупштина не дозвољава да се они потроше.

-Математичком јасном рачуницом може се закључити да се о ребалансу буџета од 17 милиона КМ може разговарати тек крајем децембра, а те се паре до краја године морају потрошити - навео је Станивуковић.

Додао је да се су тражили приједлог за ванредну сједницу коју је скупштинска већина одбила.

-Закон каже да Нацрт буџета мора бити до 15. новембра, али они одбијају. Ово је невјероватно да ми имамо оволики новац на рачуну, а не смијемо га трошити - казао је Станивуковић.

Навео је да је сваки шеф одборничког клуба добио на кућну адресу прије 10 дана папире да предложи неке пројекте у буџету за наредну годину, али да нико од њих није одговорио.

-Позвали смо их на састанак, али нико се није одазвао. Ми их опет позивамо да се састанемо- нагласио је Станивуковић.

Шеф Клуба одборника ПДП-а у Скупштини града Драган Милановић казао је да ће неки одборници покренути иницијативу за заказивање седме редовне сједнице градског парламента.

-Разлог је потреба да се што прије уђе у процес усвајања буџета за 2022. годину.Потребно је оставити један одређен период за јавну расправу, па да у децембру имамо приједлог буџета - навео је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана