Станивуковић: Наредне године више новца за дневне центре

Ј. К.
Станивуковић: Наредне године више новца за дневне центре

БАЊАЛУКА - Средства која град издваја из буџета за рад дневних центара у наредној години биће повећана, поручио је градоначелник Драшко Станивуковић након састанка са представницима удружења који на подручју града пружају услуге дневног збрињавања.

Он је такође рекао да је разговарано и о даљим плановима и потребама ових удружења, као и о идеји да корисници дневних центара добију олакшице када је у питању превоз.

- Овим дивним људима дугујемо велику захвалност што уз подршку града воде бригу о некима од најосјетљивијих категорија нашег становништва - каже градоначелник.

На подручју града функционише седам дневних центара који у оквиру дневног збрињавања најосјетљивијим категоријама нашег друштва пружају различите врсте организованих дневних услуга попут исхране, његе, чувања, бриге о здрављу, васпитања и образовања, психосоцијалне рехабилитације, радне окупације, као и услуге боравка изван властите породице. Такође, на подручју града организован је и посебан центар за бригу о старим лицима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана