Станивуковић: Наредне године реформа јавних вртића

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић данас је најавио да ће почетком наредне године услиједити реформа јавних вртића.

"Тежимо изједачавању јавних и приватних вртића када је у питању њихов третман од градске власти, јер сматрамо да свако дијете има право на смјештај у вртић и предшколско образовање и васпитање", рекао је Станивуковић, који је са припадницима Цивилне заштите посјетио неколико јавних и приватних вртића у Бањалуци, гдје је са васпитачима и дјецом разговарано о мјерама које је потребно предузети прије и након земљотреса.

Он је оцијенио да су се показале исправним синоћње мјере Градског штаба за ванредне ситуације, којим је предвиђено да вртићи данас раде, саопштено је из Градске управе.

"Упутства са превентивним мјерама смо подијелили јавним установама, а данас ћемо на Тргу Крајине дијелити летке, јер је овдје превентива најважнија", рекао је Станивуковић новинарима након посјете вртићима.

Он је позвао и директоре осталих јавних установа, предузећа и институција да на својим огласним плочама истакну упутства за запослене у случају земљотреса.

Припадници цивилне заштите су васпитачима и дјеци говорили о мјерама које је потребно предузети прије и након земљотреса.

Командир бањалучке ватрогасне јединице Мирослав Малинић рекао је да је дјеци указано, прије свега, на то да у случају било какве непогоде, морају слушати васпитачице.

"Нагласили смо, да у случају земљотреса, не би требало бјежати под кревет, у ормар, у тоалет и не стварати панику већ слушати упутства васпитачица", додао је Малинић.

Он сматра да је једном или двапут годишње потребно одржати вјежбу евакуације, да би дјеца знала гдје им је зборно мјесто за окупљање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана