Станивуковић: Намјера града да спаси "Аквану", руководство предузећа поднијело оставку

Срна
Станивуковић: Намјера града да спаси "Аквану", руководство предузећа поднијело оставку

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да је намјера града да спаси предузеће "Аквана" и да је руководство ове фирме на његов приједлог поднијело оставке.

- Они су на то спремни. Ми ћемо ову фирму сачувати и помоћи да се радницима исплате заостале плате - рекао је Станивуковић који је данас одржао састанак са руководством "Акване" и представницима неколико пливачких клубова који су незадовољни функционисањем Градског олимпијског базена.

Станивуковић је рекао новинарима да "Аквана" има пет милиона КМ неизмирених обавеза према добављачима с којима је разговарао да одмах не захтијевају потраживања како предузеће не би завршило у стечају.

Он је истакао да је циљ промјена структуре "Акване", наводећи да Градски олимпијски базен може да функционише од гранта који даје Бањалука, али да угоститељски објекти у оквиру фирме имају нереалне губитке, због чега је потребна хитна ревизија.

- Једно од рјешења је да базен издвојимо из "Акване", да се добављачима направимо другачији систем функционисања и уђемо у реструктурисање тог предузећа, за које сам убијеђен да након отплате дугова може бити профитабилно и успјешно - појаснио је Станивуковић.

Он очекује да се до Нове године и у периоду послије донесу адекватна рјешења и промјене када је ријеч о опоравку "Акване" и очувању њене изузетно вриједне имовине, као и да то подржи и скупштинска већина.

Станивуковић је рекао да град у наредном периоду жели редован јавни превоз, иако су превозници тражили знатно умањење полазака у том смислу, те да је тај проблем успјешно ријешен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана