Станивуковић након преузимања дужности: Спреман тим за ревизију, поштење ће бити награђено

Александар Стојановић
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА – Само на систематизацији радних мјеста и мањем броју савјетника уштедићемо више од 50.000 КМ мјесечно, односно око 2,5 милиона за четири године. Тим за ревизију је спреман и све што се дешавало до сада ће бити предочено јавности.

Рекао је то нови градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на конференцији за новинаре послије примопредаје дужности.

- Моја прва порука Бањалучанима је да ништа више неће бити исто, а врата Градске управе су од сада свима отворена. 22 године се чекало да кроз та врата прођу истина и правда, а сада је то омогућено – истакао је Станивуковић.

Додао је да  сви они који су поштено радили немају чега да се плаше јер ће "данас њихово поштење бити награђено".

- Сви они који су починили кривично дјело, биће процесуирани. Неки предмети су можда застарили, али јавност мора да зна - најавио је Станивуковић.

Истакао је да ће тим за ревизију бити спреман до краја године, а представио је и свој нови кабинет.

- Владимир Грујић ће бити мој шеф кабинета, Тања Вукомановић шеф тима за комуникацију, а Бојан Кресојевић моја десна рука и савјетник за економска питања. Жељко Травар ће бити мој правни савјетник јер је то је човјек који има огромно искуство. Ово су људи које градоначелник бира, који се не бирају јавним конкурсом. Начелничка и сва друга мјеста ће бити попуњена на конкурсу који ћу ја потенцирати – нагласио је Станивуковић.

Додао је да је договорено са Јеленом Тривић да она ради као градски менаџер волонтерски како би помогла Градској управи.

Подвукао је да је свој кабинет сам бирао и да на то има право-

- За све остало, што се тиче запошљавања, можете ме  критиковати ако не буде рађено онако како сам и обећао - навео је Станивуковић.

Увјерен је, истакао је, да ће одлуке које буду предлагали на сједницама Скупштине града бити квалитетне и у корист свих грађана, тако да ће иако немају скупштинску већину за сада, одборници бити на њиховој страни.

- Ако буду одбили, то ће бити зато што не воле овај град - сматра Станивуковић.

Рекао је да је примопредаја била људска и достојанствена.

- Имао сам сам одређене захтјеве и већину онога што сам тражио сам и сам добио. Нисмо добили информације у вези са пираленом, а речено нам је да то требамо добити од ресорног министарства. Нисмо добили извјештај Кризног штаба и то ћемо добити од Цивилне заштите. Тражио сам број запослених који нисмо добили. Добио сам све податке о дуговањима које ћу отворити до краја године. Желимо да све функционише боље него што је било – истакао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, јавни превоз ишао је "на гурање" и превозници су већ упутили захтјев за редукованом вожњом.

- До краја године ћу имати са њима састанке како би се што прије све знало - рекао је он.

Коментаришући изјаву Игора Радојичића да оставља пуну касу и сређен град, Станивуковић је рекао да је то само на папиру.

- Ја ћу вјеровати да је на папиру 21 милион КМ, као што је то Радојичић рекао, али то треба да утврди ревизија - рекао је Станивуковић.

Говорећи о предстојећем обиљежавању Нове године, он је рекао да ће се детаљи знати у наредним данима и да ће одлуке бити донијете у складу са препорукама здравствене струке.

- Имамо одређене погледе за православну Нову годину и о томе ћемо одлучити. План је да направимо концерт свих бендова, пјевача и људи који сада немају хонораре, како би и они имали неку зараду и да о њима неко мисли. Поштујемо све мјере Републичког штаба за ванредне ситуације, не мислимо о другим мјерама, жеља је да имамо добру сарадњу са Републичким штабом за ванредну ситуацију -  додао је Станивуковић.

Говорећи о пројектима, Станивуковић је рекао да ће они добри бити настављени, али да ће се одредити приоритети.

- Што се тиче моста у Доцу сматрамо да то није највећи приоритет, већ канализација код Црквене и мост у Чесми, а онда ћемо разматрати по фазама шта је то што је најбитније у граду - рекао је он.

На питање да ли му је бивши градоначелник Игор Радојичић дао неки савјет, Станивуковић је одговорио потврдно.

-  Рекао је да ми буде Бог на помоћи -  каже Станивуковић.

Истакао је да му је Радојичић рекао како му је дефинитивно потребан одмор.

- Ја сам му пожелио породично и приватно благостање, имали смо угодан и пријатан разгово - рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана