Станивуковић најавио петицију за смјену Нинковића, он му поручио да је театралан

Јасмина Салопек
Станивуковић најавио петицију за смјену Нинковића, он му поручио да је театралан

БАЊАЛУКА – Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је да ће сљедеће седмице покренути петицију за смјену Љубе Нинковића са мјеста предсједника Скупштине града и додао да 124 дана није потписан нити један акт.

-Петицију ће грађани моћи потписивати у просторијама предсједника Скупштине града, а поставићемо и штандове у бројним бањалучким насељима. Ставићемо његову слику на сто како би се народ упознао са нерадником - рекао је Станивуковић.

Тврди да је довољно 1.000 потписа да га смијени.

- Смијенићемо штеточине које се буне против спомен-обиљежја палим борцима Војске Републике Српске и који мијешају историју и два бана - навео је Станивуковић.

Додао је да ће, паралелно, позвати све шефове клубова одборника у Скупштини да би договорили термин наредне сједнице.

-Бањалука је у највећој фази опструкције, немамо колегијума, сједница, због чега нема ни рада града - појаснио је Станивуковић.

Истиче да су, откако је Нинковић дошао на функцију предсједника Скупштине, имали само једну редовну сједницу.

-Нисам могао да замислим да ће на ову функцију доћи већи нерадник. На печат, који је почетком јула проглашен неважећим, чекају најважније одлуке које су усвојене на редовној сједници Скупштине , а  којима би град био одблокиран. Захтјев за нови печат у потпуности није поднесен јер је предсједник Скупштине Љубо Нинковић исти послао имејлом Министарству локалне управе и самоуправе што га чини непотпуним – казао је Станивуковић.

Љубо Нинковић рекао је да „Станивуковић, као и градски менаџер Бојан Кресојевић износе гнусне лажи”.

- Оно како се он опходи према свима је апсолутно из фотеље опозиције. Он као матрицу понавља једно те исто јер је тако навикао да функционише ове три године - рекао је Нинковић.

Како каже, Станивуковић је театралан, због чега су му сви криви, осим њега самога.

- Онемогућио је да сарадници и ја уђемо у канцеларије. Молио сам га да ми достави писану наредбу како бих поступио даљим пословима који слиједе при поништавању печата- рекао је Нинковић истичући да је Станивуковић компромитовао печате маси коју је пустио да уђе у Градску управу и блокирао Скупштину.

- Што се мене лично тиче, хронологија по питању печата је у потпуности готова. Лично сам доставио све потребне папире који су били потребни да би се кренуло у израду новог печата. Он је крив за све што се десило у задњих пар мјесеци - истакао је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана