Станивуковић најавио оснивање градског превозничког предузећа

Ј. Т.
Станивуковић најавио оснивање градског превозничког предузећа

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да је захтјев превозника неприхватљив, да неће бити реализован те је истакао да је данас формирао радну групу која ће разматрати оснивање предузећа јавног градског превоза.

- Тражићемо све врсте алтернатива, и борићу се у свом мандату да мене и грађане нико не уцјењује - истакао је Станивуковић.

Како је казао, на овај начин узимају четири милиона  КМ, и додатно пола милиона из буџета града.

- Буџет је расподијељен. До ванредне сједнице је једино прихватљиво да се да до знања, ако се не смање приходи, имамо излаз из ове ситуације - рекао је Станивуковић.

Коментаришући најаву превозника да ће тужити град, Станивуковић је истакао да чим дође до ситне промјене, шаље се захтјев.

- Пријете тужбама мени и граду. Зарађујете 15 година, а чим је први дан скочила цијена, други дан шаљу захтјев - рекао је Станивуковић.

Подсјећамо, предузећа која се у Бањалуци баве јавним градским и приградским превозом, за сутра су најавила протест, али и тужбу против Градске управе, јер, како су казали, надлежни нису у сусрет њиховим захтјевима за поскупљење карата у јавном превозу.

Они су данас одржали састанак са предсједником Скупштине града Бањалука Младеном Илићем и представницима скупштинске већине.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић казао да превозници не желе поскупљење, али да је оно неминовност.

- По садашњим цијенама енергената, тренутно би појединачна карта требало да износи 2,20 КМ. Тражимо да се поштује уговор, а град га је још прошле године прекршио - рекао је Мијић.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана