Станивуковић: На сљедећој сједници о додатним средствима за финансирање Дома здравља

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да ће на наредној сједници Скупштине града 16. фебруара бити предложено да се обезбиједе додатна средства за финансирање Дома здравља у граду.

Након данашњег састанка са руководством Дома здравља Бањалука, Станивуковић је рекао да је постигнут консензус да буду обезбијеђена додатна средства која ће бити довољна за несметан рад првих четири до шест мјесеци.

"Буџет предвиђамо за годину дана, али то се мијења из мјесеца у мјесец. Средстава је мање, а ми проналазимо модалитет да сачувамо постојећи број радника Дома здравља, да период вакцинације, који је пред нама, прође у најбољем могућем реду, а, са друге стране, да задржимо и превентивне мјере заштите становништва", рекао је Становуковић.

Он је додао да ће Дом здравља у наредним данима анализирати још неке параметре и на бази тога ће имати заједнички буџетски приједлог за који вјерује да ће га подржати сви одборници.

Станивуковић је напоменуо да су ови разговори искориштени и за планирање будућег рада Дома здравља, што подразумијева да ова установа почне да ради на вишем степену здравствене заштите, а то би био један од темељних корака ка реализацији пројекта градске болнице, саопштено је из Градске управе.

Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић истакла је да им је изузетно важно веће издвајање средстава из градског буџета да би могли нормално да раде, посебно када је ријеч о превентивним прегледима и предстојећој вакцинацији.

"Константно смо морали да реорганизујемо рад, носили смо велики терет пандемије која нас је задесила. Уз све то, ангажман радника Дома здравља био је непроцјењив и све потешкоће на које смо наилазили успјели смо да савладамо захваљујући великом пожртвовању наших радника", истакла је Тодоровићева.

Она је напоменула да је протекла година за здравствени систем била изузетно тешка и да је Дом здравља претрпио велико финансијско оптерећење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана