Станивуковић: На паркингу “Аутопревоза” биће трг и зеленило

К.Ш.
Станивуковић: На паркингу “Аутопревоза” биће трг и зеленило

На паркингу “Аутопревоза” биће трг и зеленило којег нема у садашњем регулационом плану, а када је ријеч о насељу Борик, бетонизацијом се не може назвати градња објеката на мјесту некадашње “Фруктоне”, гдје је сад тренутно крш и бетон.

Ово је истакао градоначелник Драшко Станивуковић осврћући се и на регулациони план центра града, који се тиче паркинга “Аутопревоза”, али и на регулациони план који обухвата локалитет код “Фруктоне”.

Он је подсјетио на све оно што је урађено у претходном периоду, нагласивши да се на мјесту некадашњег кина “Козара” гради прелијепи парк, а на мјесту тзв. Купусишта парк и вртић.

- Са поносом могу рећи да смо највише урадили за зеленило у Бањалуци, паркове и заштиту животне средине, а подсјећам да у овом тренутку градимо пет паркова - истакао је Станивуковић.

Како каже, изградили су највише километара бициклистичких стаза и чак пет километара шеталишта уз ријеку Врбас, а умјесто аутомобила у центру града, граде пјешачке зоне. Прокоментарисао је и захтјеве мјештана Борика када је ријеч о локалитету садашње пијаце у овом насељу.

- Када је ријеч о локалитету гдје се налази пијаца у Борику, гдје грађани умјесто објеката траже више парка, зеленила, али и паркинг мјеста, за мене је то апсолутно прихватљиво и тражићу од пројектантске куће да то уважи и да саслуша све друге примједбе - казао је он.

Додао је да планира да позове све грађане на јавну презентацију ових рјешења, да би заједно нашли најбоље рјешење и урадили оно што је најбоље за Борик.

- Сваки становник Бањалуке у свом граду има пријатеље те је оваква јавна полемика одраз демократског друштва за које се сви боримо - поручио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана