Станивуковић кажњен са 5.000 КМ

ГС
Станивуковић кажњен са 5.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић кажњен је са 5.000 КМ јер је извршио прерасподјелу средстава за изградњу спомен обиљежја борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је ово објавио на друштвеним мрежама, те је навео да га је казнила финансијска инспекција.

„Ова казна не значи да ово није исправан потез, можда по њиховим овоземаљским мјерилима, а по вишим вриједностима којима увијек тежим, знам да је ово једини исправан потез, и сигуран сам да једнога дана, када се буде причало о овом споменику, нећемо говорити о изазовима који су претходили изградњи, него о ономе што он представља, а представља наш завјет и симбол наше слободе”, навео је Станивуковић.

Он је рекао да га поред тога тражи и судска полиција због извршења пресуде по питању Аутопревоза.

Подсјетимо, посљедњих дана се води велика полемика око изградње спомен обиљежја борцима. Осим локације, око које нема сагласности између Станивуковића и радне групе, расправа у јавности се води и око тога да ли је у питању централно или градско спомен обиљежје.

Како је АТВ објавио данас, у грађевинској дозволи се наводи да се она издаје за изградњу централног градског споменика погинулим борцима. што јасно показује да је то дозвола за изградњу спомен обиљежја на нивоу града, а не на републичком, како то покушава да представи градоначелник Бањалуке.

Дарко Матијашевић, бивши официр Војске Републике Српске, рекао је јуче за АТВ да је градња националног споменика палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у искључивој надлежности републичких институција, а никако градског нивоа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана