Станивуковић: Ја сам и предсједник Скупштине и градоначелник

GS
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Званично је навршено 60 дана откако није заказано одржавање редовне сједнице Скупштине града, потврдио је градоначелник Драшко Станивуковић.

"Припремио сам иницијативу за њено одржавање. Наиме, закон је јасно рекао да уколико нема сједнице 60 дана, ја могу да је закажем. Ја сам и предсједник Скупштине и градоначелник, не зато што ја то желим, него зато што неко други неће да ради. Ти људи не дају ребаланс граду Бањалуци, не дају да функционише јавни превоз, не желе да имамо сједнице", рекао је он.

Подсјетио је како гарантује за законитост предложеног ребаланса буџета за 2023. годину.

"Радујемо се наставку сједнице која је заказана за 1. фебруар. Без ребаланса јавни превоз у граду је упитан, исплате стипендија касне, касне субвенције приватним вртићима. Неко каже да ребалансом из 2024. године то све исплатимо, али то се не може. Подсјећам вас да је то прича из прошле године која мора да се покрије ребалансом из 2023. године и чим овај документ буде усвојен ми ћемо почети с исплатама, под пуном моралном и законском одговорношћу", казао је Станивуковић, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана