Станивуковић: Имамо новца за субвенционисање и бесплатне мјесечне карте, проблем Скупштина

ГС
Станивуковић: Имамо новца за субвенционисање и бесплатне мјесечне карте, проблем Скупштина

БАЊАЛУКА - Град Бањалука има довољно новчаних средстава да исплати све субвенционисане и бесплатне мјесечне карте за градски превоз категоријама становништва које су раније утврђене, поручио је градоначелник Драшко Станивуковић, наглашавајући да је проблем техничке природе.

-Наиме, Скупштина не жели да усвоји одлуку о наставку реализације ове политике. То је још једна намјерна опструкција Скупштине Града и јасно показивање њихових намјера – не желе да се Бањалука развија и иде ка напријед – закључио је градоначелник.

На 23. засједању Скупштине Града, чији наставак је заказан за данас, приједлог одлуке о субвенцијама у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града није добио подршку.

Превозници у Бањалуци најавили су да од септембра неће издавати мјесечне карте по повлашћеним цијенама, јер, како истичу, градска скупштина није усвојила одлуку којом се то дефинише за период од сљедећег мјесеца, што је први проблем, а други је то што град има дуговања према превозницима за претходне мјесеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана