Станивуковић и одборници нису постигли договор о одржавању сједнице Скупштине града

Јасмина Салопек
Станивуковић и одборници нису постигли договор о одржавању сједнице Скупштине града

БАЊАЛУКА – Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић одборници Скупштине града Бањалука ни на данашњем састанку није утврђен тачан датум одржавања сједнице.

Станивуковић је рекао да је добио услов да се сједница одржи када буде враћена канцеларија предсједнику Скупштине града Љуби Нинковићу.

- Најважније ми је да Скупштина ради и да се сви акти испотписују и печатирају. Мој услов је да сједница колегијума буде 9. августа, а да сједницу одржимо крајем августа - рекао је Станивуковић.

Истиче да и даље остаје при одлуци да покрене смјену Нинковића.

-Увијек сам за рад, али он очито не ради. Шта ће му просторије ако нећете радити. Кориснија је прашина у том кабинету - казао је Станивуковић.

Нинковић каже да ни данас, након јучерашњег обећања, није добио писану наредбу о новој канцеларији.

-Мој захтјев је био да разговарам са (секретаром Скупштине града) Игором Шукалом о Службеном гласнику како би дошао до свих правних информација које су у складу са законом. Канцеларија, ауто, фотеља ме не интересују, битно је да се омогући рад, не мени него, предсједнику скупштине како не би трпјели град и грађани - рекао је Нинковић.

Члан клуба одборника “Бањалука зове” Саша Лазић истиче да се овдје води политички рат, док грађани трпе и испаштају.

-Увијек сам за мирно одржавање сједнице јер је отворен широк фронт проблема који се што прије требају ријешити - рекао је Лазић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана