Станивуковић и Дринић уручили картице пријатељства: Бољи живот за пензионере

Г.С.
Станивуковић и Дринић уручили картице пријатељства: Бољи живот за пензионере

БАЊАЛУКА - Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је данас прве картице пријатељства најстаријим суграђанима.

Том приликом, он је поручио како су ове картице, уз „Картице здравог дјетињства“ – изузетно позитивна политика Града.

-Ријеч је о највећим попустима у преко 25 продајних мјеста и најбољим могућим цијенама. Доказ томе јесте да један пензионер у, на примјер „Зоки комерцу“, које је једно од продајних мјеста, хљеб који кошта до марку и 90 фенинга са овом картицом може да купи за 99 фенинга. Додатно, родитељи дјечија колица која коштају око хиљаду КМ, иста могу да купе за 700 КМ, а сједалицу која је око 400 до 450 КМ, родитељи сада могу да купе за 200 до 250. Томе треба да додамо и попусте на фрижидере, телевизоре у износу од 100 КМ – рекао је градоначелник.

Поручио је и то како на све друге производе такође имају попусте.

-У продајним мјестима „Моја апотека“ тај попоуст је до 12 одсто. Хвала компанијама, фирмама и предузећима који су пријатељи Бање Луке, хвала и творници обуће „Бема“ који су омогућили 10 посто попуста на све чизме.  На „Нешковић“ бензинским пумпама на литру горива добијате 10 фенинга попуста. На овај начин можее много да се уштеди – једна, двије, па чак и три пензије. Ово је тек почетак – казао је градоначелник, подсјетивши и на то да сви пензионери и лица старија од 65 година, као и дјеца из породица са четворо и више дјеце сада имају бесплатан јавни превоз.

Оснивач и координатор „Предузетничког центра“ Небојша Дринић нагласио је како је мого труда и енергије уложено како би довели овај пројекат до краја.

-Желим да захвалим свим компанијама које су се укључиле у ову лијепу причу. Овим свакако не затварамо круг, сви они који су заинтересовани могу да се јаве у „Предузетнички центар“ и да дио њихове понуде буде и дио „Картица пријатељства“ Бања Лука је породица и овим показујемо да водимо рачуна о свим категоријама нашег друштва – од бесплатног превоза за одређене категорије наших суграђана, „Картице здравог дјетињства и „Картице здравог одрастања“, субвенције за вртиће и још много тога.  Све то доказује да је ће фоксу нашег дјеловања увијек бити потребе човјека – рекао је Дринић.

У име „Удружења пензионера“ Славица Илић је искористила прилику да захвали градоначелнику и његовим сарадницима на овако значајној подршци.

-Желим да се завалим у име свих 46 хиљада пензионера са подручја Град, то је најугроженија катеогрија. Желим да се захвалим градоначелнику и његовим садардницима кој ису нам омогућили све то.  За нас је ово од великог значаја јер можемо да уштедимо много – како уз „Картице пријатељства“ тако и захваљујући бесплатном јавном превозу – рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана