Станивуковић и Брнабићева разговарали у Паризу

Taнјуг
Foto: скриншот

ПАРИЗ,БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић разговарао је данас у Паризу са премијерком Србије Аном Брнабић на тему изазова са којима се суочава Република Српска и политичкој ситуацији у БиХ, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Наводи се да су градоначелник Бањалуке и премијерка Србије разговарали и о пројектима које Србија подржава у овом граду, као и значају подршке која долази из Београда.

Станивуковић је истакао да је сарадња Републике Српске и Србије неопходна. Додаје се да је захвалио на помоћи коју Бањалука добија од Србије и изразио жељу да заједно обиђу објекте након реализације договорених пројеката.

Градоначелник је, наводи се, захвалио премијерки што се, заједно са предсједником Алексанром Вучићем и руководством Србије, у турбулентној политичкој ситуацији у БиХ, залаже за положај Републике Српске уз поштовање Дејтонског споразума.

Указује се да је премијерка Брнабић показала велико интересовање за стање у Републици Српској и Бањалуци, као и да је говорила о значају економског развоја и отварању нових радних мјеста.

Станивуковић, као и градоначелници Бијељине, Сарајева и Мостара учествују на Париском мировном форуму, а јуче су се у Јелисејској палати састли и са председником Француске, Емануелом Макроном, са којим је договорена сарадња и подршка пројектима у Бањалуци од неколико француских градова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана