Станивуковић хтио да држи говор испред УКЦ РС, Ђајић га ометао гласном музиком

Г.С.
Foto: АТВ

БАЊАЛУКА - Градоначелни Бањалуке Драшко Станивуковић сазвао је данас новинаре испред УКЦ РС, како би разговарали о сумњивим јавним набавкама руководства ове установе.

Станивуковић је на недавно одржаном пресу рекао да ће за викенд изнијети шокантне детаље о криминалу у јавним набавкама на УКЦ, те открити како се на УКЦ "не пере веш, него се перу паре".

На најављеној конференцији за новинаре Станивуковић и његове присталице су се појавиле с транспарентом "Да ли Ђајић пере веш или пере паре?".

Дочекале су их присталице директора УКЦ са транспарентом "Добро дошла Барби", а како би онемогућили одржавање конференције, пуштају гласну музику, тачније пјесму "Не може нам нико ништа".

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је данас да хоботница окупљена око градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића хоће да преузме посао прања, сушења и пеглања болничког веша у УКЦ-у Српске.

Ђајић каже да је тендер за прање, сушење и пеглање болничког веша у УКЦ-у поништен након жалбе фирме која је, како каже, формално у власништву породице Јеленка Лолића, а стварно у власништву Станивуковића.

- Станивуковић мора да оде, јер он не може управљати сам са собом, а камоли јавним институцијама. Није он дошао данас испред нашег клиничког центра због бриге о нашим пацијентима, него због себе и својих интереса - рекао је Ђајић након што је Станивуковић одржао конференцију испред УКЦ-а на којој је рекао да Ђајић "није успио да `прогура` намјештени тендер за прање болничког веша, вриједан 13,3 милиона КМ, али да и даље то покушава".

- Данас смо дошли овдје да питамо доктора да ли пере веш или паре и како је могуће да оно што су раније плаћали 5,6 милиона данас кошта 13,3 милиона марака, коме иде та разлика од шест или седам милиона - рекао је Станивуковић.

Ђајић тврди да Станивуквић намјешта тендер себи и како каже, жели да заташка криминал у граду и расипање новца из градског буџета.

Он је позвао грађане на сутрашњи протест испред бањалучке Градске управе у 16.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана