Станивуковић: Градићемо још брже кружни ток код “Екватора”

Ј. Са.
Станивуковић: Градићемо још брже кружни ток код “Екватора”

БАЊАЛУКА - Бизарно је да је Републичка урбанистичко-грађевинска инспекција донијела рјешење о рушењу будуће кружне раскрснице између зграде “Екватор” и тврђаве Кастел и изведених радова на кружној раскрсници и да се врате у првобитно стање.

Ово је рекао градоначелник Драшко Станивуковић додајући да се раскрсница ради у оквиру модернизације на градској земљи и да је ријеч о прилагођавању нове једносмјерне регулације саобраћаја у оквиру постојећих регулационих линија.

- Граду наређују да поруши кружну раскрсницу код “Екватора”, што је бањалучки сан. Ми ћемо то завршити сада још брже и снажније са више мотивације и представити Бањалуци шта то значи. Наша је процјена да ће ово бити готово између 5. и 15. новембра - навео је Станивуковић.

Према његовим ријечима, ово је највећа кружна раскрсница, чија је вриједност 1,2 милиона КМ.

- Рушење кружне раскрснице најавио је директор Универзитетског клиничког центра у телевизијској емисији, а два дана након тога ми добијамо рјешење о рушењу - појаснио је Станивуковић.

Нагласио је да ће по завршетку ове кружне раскрснице Бањалука добити најважнији саобраћајни пројекат у историји града.

- Истакао је да ће Градска управа уложити жалбу на рјешење републичке инспекције, јер није у складу са Законом, односно прекорачена су овлашћења урбанистичко-грађевинске инспекције - закључио је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана