Станивуковић: Град ће морати наставити субвенционисати јавни превоз

Срна
Foto: Град Бања Лука

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас након састанка са превозницима да ће град и даље морати да настави да субвенционише јавни превоз, саопштено је данас из Градске управе.

"Мораћемо да субвенционишемо средњошколске, студентске и пензионерске мјесечне карте", рекао је Станивуковић.

Говорећи о мјештанима из насеља Ада који плаћају пуну цијену јер им недостаје 200 метара до четири километра удаљености, Станивуковић је рекао да је то проблем и у другим мјесним заједницама, те да ће бити донесена одлука да град и то субвенционише.

Станивуковић је рекао да ће крајем августа бити подијељене мјесечне карте за све средњошколце и студенте из породица са четворо и више дјеце, те да град не одустаје од тога да сви пензионери имају бесплатан јавни превоз.

Он је рекао да одлука о новом цјеновнику у јавном превозу, коју је на јучерашњем засједању усвојила Скупштина града, омогућила да се у 40 одсто случајева спаси редовно одржавање јавног превоза.

Према новом цјеновнику, који на снагу ступа 1. августа, цијена појединачне карте у једном смјеру која се купује у аутобусу износиће 2,30 КМ, а на релацијама дужим од 10 до 15 километара, карта ће коштати 3,5 КМ.

Јединствена мјесечна карта за раднике ће износити 78 КМ, за студенте и ђаке 51 КМ, а пензионере 28 КМ.

Осим ових цијена, мјесечна карта за једног превозника за раднике износиће 57 КМ, за студенте и ђаке 39 КМ. Пензионери ће карту плаћати 17 КМ, дјеца погинулих бораца која похађају средњу школу и факултет ће плаћати 17 КМ, као и инвалиди прве и друге категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана