Станивуковић: Град Бањалука измирио сва дуговања превозницима за субвенције

ГС
Станивуковић: Град Бањалука измирио сва дуговања превозницима за субвенције

БАЊАЛУКА - Измирена су сва дуговања у складу са Одлуком о субвенцијама за јавни превоз у износу од 1,2 милиона КМ, рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Он је, коментаришући наводе да град није измирио обавезе према превозницима, истакао да је Приједлог одлуке о субвенцијама упућен Скупштини града, који је у четвртак током првог дијела засједања одбијен.

-Одбијањем ове одлуке се доводи у питање наставак бесплатних политика за које смо се борили и које скупштинска већина жели да укине након скоро три године од успостављања те праксе - казао је Станивуковић.

Додао је да ће ову одлуку поново предложити у септембру, али да превозници нису спремни да возе као до сада без усвојене одлуке.

-Тражићу од руководства Скупштине града да се изјасни зашто не подржава одлуку у вези са субвенцијама за градски превоз, од чега зависи бесплатан и повољнији јавни превоз за одређене категорије. Позивам их да одустану од тог става или ћу у супротном позвати више хиљада пензионера, али и све оне грађане које уживају бенефите наших политика да се окупимо испред зграде комитета СНСД-а како бисмо послали поруку да интерес наших грађана мора бити изнад свих политичких превирања. Ово је опструкција усмјерена против интереса Бањалуке и наших грађана и то нећемо дозволити - нагласио је Станивуковић.

Превозници у Бањалуци најавили су да од септембра неће издавати мјесечне карте по повлашћеним цијенама, јер, како истичу, градска скупштина није усвојила одлуку којом се то дефинише за период од сљедећег мјесеца, што је први проблем, а други је то што град има дуговања према превозницима за претходне мјесеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана