Станивуковић "гаси пожар": Шта је обећано мјештанима Борика?

Катарина Шапоња
Станивуковић "гаси пожар": Шта је обећано мјештанима Борика?

Саслушали смо и усвојили захтјеве мјештана насеља Борик, које ће град реализовати у наредном периоду.

Ово је поручио градоначелник Драшко Станивуковић након разговора са мјештанима Борика о актуелним питањима за ово насеље.

- Повећаћемо број паркинг-мјеста, смањити спратност стамбено-пословних објеката чија изградња је планирана код локалне пијаце, а улица која им је важна остаће једносмјерна и биће задржана сва постојећа паркинг-мјеста - истакао је Станивуковић.

Поручио је и то да су му мјештани указали и на потребу обнове дјечијих игралишта, изградњу јавне гараже. Осим тога мјештани су додатно упутили захтјев за увођење наплате паркинга да би се омогућило несметано паркирање станара.

- Сматрамо да су њихови захтјеви оправдани те ћемо пронаћи начин да их све и реализујемо - казао је Станивуковић и додао да су након њиховог доласка и разговора мјештани Борика видно задовољни, због чега је срећан.

Подсјећамо станари насеља Борик прије нешто више од мјесец дана протестовали су због измјена регулационог плана којима је најављена изградња нових вишеспратница на двије локације. Они су исказали незадовољство, јер је измјеном регулационог плана, на простору Мале пијаце планирана изградња два небодера од 14 и 15 спратова, као и надоградња постојећег пословног објекта за још један спрат, док је на мјесту некадашње фабрике “Фруктона” у плану изградња комплекса ламела, који би требало да има до 10 спратова.

Станари сматрају да је планирана изградња нових зграда на преосталим неизграђеним површинама нехумана и залажу се за изградњу дјечијег игралишта и вртића.

Доградња вртића “Наташа 2”, чиме би већ током овог љета требало да буду обезбијеђена додатна мјеста за боравак малишана, почела је 11. јула.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Петар Јокановић казао је да ће отварање нових стотину мјеста у вртићу “Наташа” значити насељу Борик, као једном од највећих бањалучких насеља, које се суочава са недовољним капацитетом мјеста у вртићима.

Гаража

Градски одбор ДЕМОС-а Бањалука предложио је на мјесту Мале пијаце изградњу јавне гараже са 600 мјеста.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић истакао је раније да су направили планско рјешење за гаражу, према којем би овај објекат имао три спрата, кров би био искористив, а у приземљу би се налазили пословни простори.

- Мјештани Борика немају довољно паркинга, а ова гаража би тај проблем ријешила, ту би било мјеста за 500-600 аутомобила - истакао је Босанчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана