Станивуковић: Додатна помоћ за пензионере

Ј.Танацковић
Станивуковић: Додатна помоћ за пензионере

БАЊАЛУКА - Помоћ пензионерима Бањалуке ићи ће на два начина, директно и индиректно, поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Станивуковић је рекао да пензионери не желе 100 КМ  кроз умањене рачуне за струју, него да тај новац буде исплаћен директно њима. 

"Помоћи ћемо пензионерима, што су од нас тражили, али ми смо одлучили да то урадимо на два начина, директно и индиректно. Дакле, 40.000 пензионера из Бањалуке добиће свој новац, како су и рекли да желе, а ми ћемо то завршити. Добиће свој новац, али ми смо одлучили да им помогнемо и на други начин, дакле кроз наша предузећа, као што су Водовод и ' Еко топлане' " казао је Станивуковић. 

Станивуковић је подсјетио да град на неколико начина већ помаже пензионерима.

"То већ радимо кроз јавни превоз, а сада ћемо то да чинимо и на други начин. Тако помажемо њима, али и предузећима којима је град оснивач. Налазимо начин за све ово, са правне стране, а одлуку како ћемо та да учинимо ћемо саопштити већ наредни мјесец. Наши пензионери ће добити и више од онога што су тражили" рекао је градоначелник Станивуковић.

Додао је како је скупштинска већина кроз амандмане поставила ултиматум, те да је сасвим сигуран да када ово испуне, они ће тражити још нешто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана