Станивуковић: Чврст сам у одлуци да васпитачи неће ићи на колективни одмор

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић чврст је у одлуци да васпитачи у бањалучким вртићима неће ићи на колективни годишњи одмор.

"Ја сам сигуран да се неће ићи на колективни годишњи одмор, јер то није добра одлука. Замислите сада цијела Градска управа оде на годишњи одмор у августу и грађани не могу да изваде извод из Матичне књиге рођених", рекао је Станивуковић.

Додаје да разумије васпитаче и њихове потребе.

"Али сигуран сам да ниједан васпитач није умањен, што у различитом периоду различити васпитачи у различитим вртићима морају бирати годишњи одмор", истакао је он.

Како каже има фирми и предузећа које имају колективне годишње одморе, али нека дјелатности могу то да поднесу, али не могу све.  

"Имаћемо састанак и чврст сам у својој одлуци, надам се да ће директор то да разумије. Сигуран сам да ће директор након разговора са мном послушати свог послодавца, те да ће ме разумјети", навео је он.

Сваки васпитач, како каже, има сва своја права, свој годишњи, боловање и плату, али Центар за предшколско мора током цијеле године да врши своју дјелатност.

"Није нам се први пут десило да нам фали радне снаге, те можемо да размишљамо и о додатним капацитетима, али ако је Центар за предшколско васпитање 18 година могао да се прегрупише, не видим разлог зашто не би могао и ове године. Током јула и августа, мањи је притисак на вртиће јер већи број родитеља дјецу одведе на море", закључио је Станивуковић, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана