Станивуковић: Без редукција на линијама, за субвенцију 200.000 КМ

Срна
Станивуковић: Без редукција на линијама, за субвенцију 200.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да од 1. јануара неће бити редукције линија у градском и приградском јавном превозу у Бањалуци, као и да ће град за субвенцију јавног превоза за јануар и фебруар издвојити 200.000 КМ.

"Неки су најављивали да ће доћи до обуставе јавног превоза од 1. јануара наредне године, али до тога неће доћи. Неће бити редукције линија уопште, осим тога што ће бити по зимском реду вожње јер је школски распуст", рекао је Станивуковић новинарима након састанка са превозницима.

Он је рекао да је у плану Градске управе трансформација свих аутобуских стајалишта на подручју Бањалуке, након чега ће она бити модерна, имаће интернет, пуњаче за телефон, као и модерне рекламе, додајући да до краја јануара очекује да добије приједлог како ће то изгледати.

Станивуковић је навео да се у наредним годинама може очекивати веће улагање у јавни превоз, будући да посљедњи подаци говоре да 10 одсто грађана користи ову врсту превоза.

"Тај број се мора повећати и ми ћемо урадити све могуће да што већи број грађана користи ову врсту превоза", рекао је Станивуковић.

Представник "Павловић турса" Горан Старчевић рекао је да неће бити редукција линија јавног градског превоза, да ће саобраћај на свим аутобуским линијама бити редован и да је субвенција за превознике веома значајна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана