Станивуковић: Без ребаланса буџета ћемо све блокирати

Ј. Са.
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА – Слика која је отишла из Бањалуке у Европу током Новогодишњих празника је најљепша, али стање са ребалансом буџета за 2023. још није ријешено што у једну руку квари ту слику.

Рекао је ово градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и додао да многи не желе да Бањалука буде успјешна и лијепа, али и да су покушали да је "унаказе".

- Ту првенствено мислим на др Владу Ђајића и предсједника Скупштине града Љубу Нинковића – рекао је Станивуковић.

Станивуковић је додао да нису дозволили да Бањалука стане 31. децембра и 1. јануара, али да су капацитети на измаку.

-Наши капацитети су измрцварени - рекао је Станивуковић, те додао да су дали надљудске напоре да Бањалука овако изгледа за празнике.

Концерти су 70 одсто финансиран од донаторских средстава пријатеља и компанија. 

Како је појаснио, због неусвајања ребаланса буџета за претходну годину, имају велика дуговања према јавном превозу, али неће бити у могућности ни да исплате плате или нека друга средства која имају подршку градског буџета.

- Јавни превоз, за само два дана, је у минусу додатних 20.000 КМ без ребаланса буџета – појаснио је Станивуковић.

Према његовим ријечима, ако се буде чекало још два дана, збирно са Новом годином, то је нових 50.000 КМ.

-Док чекамо усвајање ребаланса имамо 150.000КМ дуга јавном превозу. СНСД и Ђајић у својој политичкој мржњи све блокирају и све раде на штету града- навео је он.

Мој интерес, рекао је Станивуковић, је да све иде ка напријед, али због неразумне скупштине, бићу приморан да  блокирам све.

-Од 5. Јануара, ако се не усвоји ребаланс буџета, нећемо моћи исплатити плате радницима, дати субвенције за вртиће и за туђу његу и помоћ, а бићемо приморани и да блокирамо јавни превоз – појаснио је Станивуковић.

Према досадашњем стању, истиче Станивукович, плате ће моћи исплатити тек у фебруару.

-Чекаћемо јо пар дана, а од 5. јануара даље не можемо да одржимо јавни превоз у Бањалуци, не зато што немамо новца, него нема документа и воље СНСД-а - истакао је он, те додао да из политичке мржње СНСД жели да блокира и прославу 9.јануара.

-Без ребаланса, нема никаквих могућности да буде исплаћено било шта што зависи о градском буџету - закључио је он, те додао да ће имати састанак са синдикатом.

Скупштина, истиче Станивуковић, може много да промијени, само када би хтјели да сједну у одборничке клупе и почну да раде.

-Уколико почну да раде и у колико се усвоји ребаланс до 5.јануара, биће могуће све исплатити – рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана