Станивуковић: Амандмане нећу сматрати дијелом буџета ако буду изгласани

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да амандмани које је предложила скупштинска већина на приједлог буџета за ову годину нису стигли на вријеме, те позвао да се нађе компромисно рјешење у том погледу.

- У овом тренутку немамо амандмане, јер је чињеница да они нису стигли на вријеме и о њима се не може гласати - рекао је Станивуковић новинарима у току скупштинске паузе.

Он је додао да амандмани нису у складу са законским рјешењима, јер су, како је навео, износи скидани са ставки са којих се не могу скидати.

-Сада је све у рукама градоначелника шта ће да предложи, те и да се гласа о њима - рекао је Станивуковић и додао да, и уколико актуелни амандмани буду усвојени, неће их сматрати дијелом буџета.

Станивуковић је истакао да није против подршке привредницима, породиљама, пензионерима, здравству и другим областима, али да то, како је истакао, треба урадити на основу правилника како се не би кршили правни акти, те позвао скупштинску већину да усагласе компромисно рјешење.

Говорећи о окупљању грађана испред Управе града јутрос прије почетка сједнице, он је навео да је то било спонтано окупљање становника који су жељели да му пруже подршку, те да их је упозорио да се придржавају епидемиолошких мјера.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у градској скупштини Драгослав Топић рекао је да је тек данас дошло до консензуса да се отвори расправа о теми буџета, те да постоји могућност и да се нађе компромисно рјешење у вези са амандманима.

- Видјели смо да је градоначелник у својој посљедњој дискусији почео да нуди нове амандмане, нисмо их још разматрали, те не знамо са којих се позиција скидају средства за његове приједлоге, али је могуће да дође до измјена одређених амандмана у току дискусије и свакако да ћемо онда заузети курс -рекао је Топић.

Он је додао да скупштинска већина већ три мјесеца нуди компромис, али да је тек данас Станивуковић понудио дискусију о амандманима.

- Спремни смо на компромис и нудимо сарадњу, како би пронашли и усвојили политике које су најбоље за грађане Бањалуке. Ако у току дискусије видимо вољу градоначелника да одређене амандмане коригујемо и да средства скинемо са других ставки са који његов тим из Одјељења за финансије сматра да ће нанијети мању штету, наравно да ћемо подржати такве приједлоге - рекао је Топић.

Он је рекао да Клуб одборника СНСД-а засједа сваки дан и да самостално доноси своје одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана