Станивуковић: Ако СНСД укине акцизе и поскупљења, паркинг ће бити и бесплатан

Јана Кезић
Станивуковић: Ако СНСД укине акцизе и поскупљења, паркинг ће бити и бесплатан

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић казао је да је данас у Бањалуци „на Дан жалости одржан непримјерен митинг, гдје је пуштана и музика“.

- Видим да смо добили рок до када можемо вратити цијене паркинга. Није проблем, он може и тотално бесплатан, ако они укину акцизе, цијене горова и јос много тога - рекао је Станивуковић.

Објаснио је да желе да стимулишу грађане да више користе јавни превоз, те нагласио да граде и многе бициклистичке стазе у граду.

- То се тако ради на свим мјестома у Европи - рекао је Станивуковић.

На питање како коментарише то што у Бањалуци мањка паркинг мјеста, Станивуковић каже да је паркинг у зони спора (Стара аутобуска станица) тренутно потпуно бесплатан.

- На тај наћин желимо да стимулишемо грађане да се тамо паркирају, а градићемо паркинг код Тржнице гдје ће бити близу 200 паркинг мјеста, а осим тога биће и више од 500 паркинг мјеста у насељу Палата, не мјесту чувене“рупр “- рекао је Станивуковић.

Проблем свих градова који брзо расту су, како каже, гужве.

- То се мора мијењати системски – нагласио је.

На питање зашто се он не вози градским превозом рекао је да његов радни дан не може подржати такав вид превоза.

Пред зградом бањалучке Градске управе у пет до 12 окупили су се грађани који протестују због поскупљења паркинга у Бањалуци.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић, са одборницима СНСД-а и коалиционих партнера у Скупштини града, сарадницима и грађанима блокирао је саобраћај код Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана