Станивуковић: Адреса за проблеме пољопривредника је Скупштина града

Г.С.
Foto: bluzivo.com

БАЊАЛУКА - Први човјек града каже да разумије невоље бањалучких пољопривредника, али да је адреса за све њихове муке – Скупштина града.

Наиме, неусвајањем ребаланса буџета града, и поред донације из Србије, одборници Скупштинске већине блокирали су исплате за социјална давања и подстицаје каже Драшко Станивуковић, давши до знања да му је јасно коме одговара блокада Бањалуке.

- Блокаде одговарају Влади Ђајићу и Љуби Нинковићу. То је данас СНСД у Бањалуци. Ја разумијем ове људе али адреса за њихове проблеме  је Скупштина града. Неусвојен ребаланс. На жалост, пољопривредници су политички инструисани и то је видљиво. И поред свега ја имам разумијевања за њих, желим им сву срећу, све најбоље у идућој години, Бањалука ће бити ту уз њих, потребно је било само да буде усвојен ребаланс кога нема и посљедице тога ће се итекако осјетити. Нама, поред подстицаја за пољопривреднике,  од нове године пријети да стане и јавни превоз, социјалне категорије такође нису добиле подршку од града, али адреса за све је Скупштина града и неусвојен ребаланс, и поред донације коју смо обезбиједили, казао је коментаришући данашњи протест пољопривредника, бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић.

Пољопривредници су незадовољни због неисплаћених субвенција од стране града у износу од 1.380.000 марака. Kако су и најавили на улице су извели тракторе и кренули у вожњу кроз центар до Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана