Станивуковић: 2,2 милиона евра за изградњу школе у Ади стиже из Србије најкасније идуће седмице

ГС
Foto: A. Чавић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је на данашњој сједници Скупштине града да би на рачун Града најкасније идуће седмице требало лећи 2,2 милиона евра за изградњу школе у Ади.

У питању су средства које Бањалука треба добити од Републике Србије.

Он је реализацији овог пројекта говорио током расправе око задужења града Бањалука.

Казао је да је Бањалука покренула „огромне процесе“ и најавио да ће у јуну бити покренут међународни јавни позив за одабир идејног ријешења за највећи градски парк.

– Иде расписивање јавног позива за одабир изгледа Централног спомен обиљежила али неће ићи медјународне јавни позив, јер не желимо да неко из иностранства одређује како ће изгледати тај споменик – казао је Станивуковић.

Казао је даће бити изграђени видиковац на Бањ брду, стадион и атлетска стаза. Додао је да је циљ да се уреде и плаже око Врбаса, како би се град што више повезао са својом ријеком.

Станивуковић је прецизирао и да ће фонтана у парку Младен Стојановић са свим околним елементима коштати око 200.000 марака.

У питању је реплика некадашње фонтане из парка Петар Кочић.

– Морам нагласити да се ради о донаторским средствима, Град неће имати трошкове. То је поклон људи који воле овај град. Ја једва чекам да се та фонтана врати, јер буди многе успомене, а вјерујем да и многи Бањалучани једва чекају – рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана